Press release

Första sagoförlaget på Internet!

Malmö, 1:e Mars, 1997. Askerö förlag blev första svenska sagoboksförlag med en egen hemsida på internet. Denna står att hitta på http://www.askero.se/. Här kan man läsa ett utdrag ur förlagets hittills enda bok, Sagoberättaren. Man har också samlat ett antal kända sagor så att man skall kunna hitta de gamla klassikerna som Rödluvan, Snövit o s v.

Genom att dra nytta av internets fördelar kan man numera inte bara läsa sagorna. Har man en s.k. Real-Audio plugin kan man även höra författaren själv berätta ett par av sagorna. Detta är utmärkt då boken är inriktad på just högläsning. Man kan även hitta tips om hur man skall läsa sagorna. Där framgår det att sagan om Bockarna Bruse är en av de bästa sagor som finns att öva sig på.

För den intresserade finns det även en sektion som förklarar om olika sago-genrer. Vem har inte undrat vilka Bröderna Grimm var ? Eller, hur hittade Tusen och en Natt till Europa och Sverige ? Allt detta och mycket mer finns att läsa hos Askerö förlags sagosite.

Om man saknar en saga så är förlaget berett att lägga upp läsarnas egna sagor på webben. Man fyller helt enkelt i ett formulär, sedan skickas det ett email till förlagets web-master som kan lägga in sagan.

Naturligtvis går det även att beställa en sagobok via webben. Förlaget säger att man uppmuntrar folk att skriva ut sagorna, men trots allt, är det inte trevligt med en fin inbunden och illustrerad bok i handen ? Speciellt som den finns till specialpris på Internet!

För mer information om Askerö förlag, ring till Anders Gren, 040 13 43 14. Eller, skicka ett email till sagor@askero.se

Askerö förlag, http://www.askero.se/ 

Sagoberättaren -  Kända sagorOm AskeröBeställJag tyckerMina sagotips